Uddevalla Näringsliv

Uddevalla Näringsliv Logotyp
Näringslivsdagen 2024 i Uddevalla

Näringslivsdagen 2024 – en dag full av energi och inspiration

Den 5 mars var det äntligen dags för den första upplagan av Näringslivsdagen i Uddevalla, och dagen blev en succé fylld av kunskap, inspiration och värdefulla nätverksmöjligheter. Med en imponerande line-up av Youtube-stjärnor, TV-drakar, innovatörer och förändringsexperter lockades 660 deltagare till en lokal som snabbt fylldes av pulserande energi.

På scenen stod föreläsare Hélène Barnekow, Karl Lundvall, Lisa Lindström och Shervin Razani, Vi fick även ta del av Niclas Norlén framgångsresa via film. För att toppa det hela var Uddevallas nya ambassadörer, bröderna Norberg, på plats som glädjespridande konferencierer. Dom bjöd såklart på underhållning och många skratt under dagen!

Föreläsare som inspirerade
Hélène Barnekow, med en imponerande bakgrund som VD för både Telia Sverige och Microsoft Sverige, delade med sig av sina 25 år inom techbranschen. Hon talade om ledarskapets kärna, vikten av att driva förändring och att tydligt visa riktningen för organisationens framtid genom handling.

Karl Lundvall från Konkurrensverket guidade oss genom en resa där rättvisa villkor och låga inträdeshinder skapar möjligheter för nya företag. Han delade också med sig av hur vi som företagare kan bidra till en mer effektiv konkurrens.

Lisa Lindström, medgrundare och före detta VD för den hyllade designbyrån Doberman, tog oss med på sin personliga resa från skolbänken till att bli en av Sveriges främsta entreprenörer. Hon inspirerade oss att tro på ett innovationssamhälle och att våga göra saker annorlunda.

Shervin Razani, prisbelönt multientreprenör, uppmanade oss att våga tänka och agera annorlunda. Att tro på våra affärsidéer, gripa möjligheterna och dra lärdom av våra misstag.

Via film fick vi möjlighet att ”möta” Niclas Norlén, Uddevallabon som grundade och driver LumenRadio AB. Hans resa från källaren i Uddevalla till att revolutionera underhållningsbranschen med trådlös teknik var en inspirerande berättelse som tog oss ända till Hollywood.

Nätverk, mingel och skratt 
Uddevalla Näringsliv fick förmånen att samarbeta med Uddevalla kommun inför Näringslivsdagen och självklart var även vi på plats för att nätverka och träffa er, företagare. Tillsammans med några av våra medlemmar, SEB, Anacka, Busfonden, Styrelseakademin och Almi, bjöd vi in till samtal i vår nätverks lounge. Loungen fylldes snabbt med deltagare under pauserna som nätverkade, skrattade och skapade nya kontakter. 

Efter Näringslivsdagen arrangerade vi även en en after work på Eat by Carlia där vi fortsatte nätverka, mingla och skratta tillsammans. Vi smakade på fusion food och tävlade i ett Uddevalla-quiz. Det blev en avslappnad och perfekt avslutningen på Näringslivsdagen. 

Sist, men inte minst vill vi rikta ett stort tack till alla deltagare, talare och Uddevalla kommun för ett fantastiskt samarbete både före och under Näringslivsdagen 2024! 

Du kanske också vill läsa...

Rulla till toppen